Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Προβλήματα προσβασιμότητας για ΑμΕΑ στην Ερμούπολη

Προβλέψεις, υποδομές, προσβασιμότητα, ανάπλαση, ΑΜΕΑ
Από Νίκο Ρούσσο
Προς 
1) τον Δήμαρχο Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γ. Μαραγκό 
2) τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης 
3) τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Κοινοποίηση:
1) Ιστοσελίδα ενημέρωσης Cyclades24

Θέμα: Προβλέψεις υποδομών προσβασιμότητας στο έργο της ανάπλασης

Αξιότιμοι κύριοι, Το έργο της ανάπλασης της παραλιακής οδού της Ερμούπολης φαίνεται να πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του και με τα λύπης μου διαπιστώνω ότι οι προβλέψεις σε υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Σύρου με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας.
Αρκεί και μόνο να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι σύμφωνα, με στοιχεία του Υπουργείου Συγκοινωνιών, στη Σύρο μόνο, έχουν χορηγηθεί εβδομήντα (70) κάρτες στάθμευσης σε θέσεις ΑΜΕΑ, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων επισκεπτών κατά τις περιόδους των αργιών και των διακοπών. Κι ενώ θα περίμενε κανείς, ειδικά κατά μήκος της παραλιακής οδού, από την Πυροσβεστική μέχρι την Πλατεία Κανάρη, που οδηγεί στην αγορά και στο πολιτιστικό κέντρο της Ερμούπολης, ο αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ να αυξηθεί κατά τουλάχιστον τρεις (δηλαδή να γίνουν συνολικά οκτώ), αντ΄ αυτού ο αριθμός των σχεδιαζόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ μειώνεται από πέντε σε τέσσερις. Η θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ στην Πλατεία Κανάρη καταργήθηκε. Επιπλέον, προβληματικός διαφαίνεται και ο σχεδιασμός των χτιστών ραμπών κατά μήκος της παραλιακής οδού, από την οδό Κέας έως το κατάστημα «Γρηγόρης Μικρογεύματα».
Είναι απορίας άξιον να μην έχει προβλεφθεί μια ράμπα στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά στο χώρο αναμονής επιβατών, ώστε τα ΑΜΕΑ και οι εμποδιζόμενοι ταξιδιώτες να μην υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν ράμπες που απέχουν αρκετά μέτρα από την είσοδο στο λιμάνι, θέτοντας τον εαυτό τους και τους συνοδούς τους σε κίνδυνο.
Μία επιπλέον χτιστή ράμπα θα πρέπει επίσης θα προβλεφθεί στη στάση του λεωφορείου μπροστά στο κατάστημα της Eurobank, 2 καθώς είναι προφανές και αυτονόητο ότι απαιτείται και εκεί για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εμποδιζόμενων ατόμων που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία. Όντας ένας από τους κατοίκους της Σύρου που χρησιμοποιώ καθημερινά τις υποδομές προσβασιμότητας στην Ερμούποληαιτούμαι την αύξηση των θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ κατά μήκος της παραλιακής οδού και παρακαλώ να προβλέψετε να δημιουργηθούν χτιστές ράμπες και στα δύο σημεία που επισημαίνω παραπάνω.
Ελπίζοντας το αίτημά μου να λάβει τη δέουσα ανταπόκριση
Με εκτίμηση,
Νίκος Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου