Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Σένγκεν «χωρίζει» Ροδίτη με Ουκρανή

Η Σένγκεν «χωρίζει»  Ροδίτη με Ουκρανή

Δεν  είναι μόνο η Ελληνική γραφειοκρατία που τσακίζει κόκαλα και... προκαλεί νευρικούς κλονισμούς! Η Ευρωπαϊκή και... διεθνής να δείτε τι μπορεί να σκαρώσει, στην περίπτωση δύο ανθρώπων, ατόμων με ειδικές ανάγκες όπου ο ένας ζει στη Ρόδο και η άλλη στην Ουκρανία.
Οι δύο αυτοί άνθρωποι, γνωρίστηκαν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα ανέπτυξαν μεταξύ τους μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση. Και οι δύο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, αντιμετωπίζουν το ίδιο
πρόβλημα (ακοής και ομιλίας) αλλά μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ και του «Viber» όπου συνομιλούν εδώ και πολλούς μήνες, είχαν αναπτύξει μια τρυφερή σχέση.
Το διαδικτυακό αυτό ζευγάρι, αφού ενημέρωσε τις οικογένειές τους, αποφάσισαν πριν από μερικές μέρες, να συναντηθούν και να βρεθούν από κοντά. Όταν δοκίμασαν να κάνουν πράξη την απόφασή τους (και να έρθει στη Ρόδο η γυναίκα για να γνωριστούν)  έπεσαν από τα σύννεφα:
Τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να της χορηγήσουν βίζα, εξαιτίας των όσων προβλέπονται στην συνθήκη Σέγκεν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση. Από κοινού οι οικογένειες προσπάθησαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια αυτά (εξαιτίας του ότι πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες) αλλά δεν τα κατάφεραν.
«Είναι άκρως παράλογο αυτό που συμβαίνει – δήλωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ  συγγενής του Ροδίτη. Την ώρα που η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι και ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπαινοβγαίνει, την ίδια ώρα δεν μπορούν να δώσουν λύση για να βρεθούν από κοντά δύο άνθρωποι που μεταξύ τους έχουν αναπτύξει κάτι πολύ όμορφο και επιθυμούν τόσο πολύ να γνωριστούν τόνισε ο ίδιος. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας..»


Πηγή : http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου